Úvod > Aktivity > Kavárna Chetan

Kavárna Chetan

22.6.2011 - Ivo Pisařovic

Naše adopce na dálku

Studentský parlament při Gymnáziu Dr.Karla Polesného ve Znojmě adoptoval díky diecézní charitě Hradec Králové malého Inda, který se jmenuje Chetan M. Lobo. Od roku 2004 navštěvuje školu St. Anthony´s School, kde nyní ukončuje studium v sedmé třídě. Každým rokem nám posílá dopis o jeho rodině, prospěchu ve škole a o událostech v jeho okolí včetně vánočního přání.

Diecézní charita Hradec Králové dala roku 2000 vzniknout projektu Adopce na dálku v Indii v diecézi Belgaum a o pět let později rozšířila do diecéze Bangalore. Na indické straně má dva partnery, kteří již navštívili Českou republiku. Partneři projektu se snaží pozvednout vzdělání u lidí, kteří jsou často negramotní. Začínají právě u těch nejmenších, kteří mají v rukou svoji budoucnost. Konají různé prázdninové tábory, kde děti učí správné hygieně, domácím pracím apod.

Každý rok posíláme Chetanovi finanční dar v celkové hodnotě 5 100Kč. Tyto peníze vyděláváme v naší Chetan kafé, konající se jednou nebo dvakrát ročně. Můžete se nechat obsloužit našimi studenty, kteří nabízí různé druhy kávy, zákusky nebo třeba i zmrzlinu. Děkujeme, že pomáháte, právě díky koupi těchto pochutin. Nejbližší termín kavárny je 22 - 24. 6. 2011.

 

 


Aktuálně
 
Napište nám!
E-mail pro odpověď:
5 + 2 =   
 


©2024

webmaster: Ivo Pisařovic
editor: Tomáš Čech predseda.sp@gmail.com
Ilus. obrázky: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net