Úvod > Aktivity > PišQworky

PišQworky

4.2.2012 - Ivo Pisařovic

Školní kolo v PišQWorkách

11. 10. 2011

 

Každoročním zvykem na naší škole je uspořádání turnaje v piškvorkách, a i letos byla tato tradice dodržena. Piškvorky jsou pro každého, ať už se jedná o prváka nebo maturanta. Příprava na tento turnaj není ani nijak náročná, postačí vám čtverečkovaný papír a tužka a můžete se do toho pustit. Turnaje se mohou účastnit všichni studenti, všech věkových kategorií.

 

Školní kolo tohoto turnaje se konalo dne 11. 10. 2011 v učebně 113 za účasti více než 30 soutěžících, kteří se opravdu řídili heslem ,,zkřižme pera,,. Po zahájení turnaje byli všichni soutěžící rozděleni do dvojic, kdy oba hráči z jedné dvojice hráli proti sobě na jedno vítězství. Našli se tací, kteří svoji partii odehráli během několika minut, ale i takoví, kteří mezi sebou zápasili i více než čtvrt hodiny. Po prvním kole se počet  soutěžících zmenšil na polovinu, a tak ti nejlepší soutěžili s nejlepšími. Opět byli hráči rozděleni do dvojic a hráli tentokrát na tři vítězství, která měla rozhodnout o jejich postupu do okresního kola. Pravidlem však není skutečnost, že vždy vyhrají jen ti nejstarší. Našli se i mladí studenti základních škol, kteří soutěžili s mnohem staršími maturanty se značným úspěchem.

 

Po kritických 3 partiích, které každý z hráčů odehrál, bylo vybráno 15 studentů postupujících do okresního kola. Rozdělili se do 3 teamů po pěti, včetně teamového kapitána a budou reprezentovat naši školu v okresním kole dne 9. 11. 2011 opět v budově naší školy, kdy budou čelit těm nejlepším z ostatních středních škol.


Aktuálně
 
Napište nám!
E-mail pro odpověď:
5 + 5 =   
 


©2024

webmaster: Ivo Pisařovic
editor: Tomáš Čech predseda.sp@gmail.com
Ilus. obrázky: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net